Kuuluisia Taideteoksia

post thumb
Taide
by Veera/ on 10 Nov 2021

Kuuluisia Taideteoksia

Kuuluisia taideteoksia on maailma pullollaan. Tämä johtuu siitä, että taidemaalaus on ollut vakavasti otettava taiteenmuoto jo vuosisatojen ajan. Yksi tunnetuimmista on varmasti Leonardo Da Vincin Mona Lisa, joka on esillä Pariisin Louvressa. Salvador Dalin Muiston pysyvyys -taulu on myös varmasti yksi kuuluisimmista teoksista. Entä sitten Edvard Munchin Huuto -teos. Kotimaisista taiteilijoista esimerkiksi Järnefeltin kansalliskuvaukset ovat kaikkien taiteen ystävien tunnistamia.

Kuuluisia Taideteoksia – Mestareiden Opissa

Monet kuuluisat taideteokset ovat saavuttaneet kuuluisuuden vasta taiteilijan kuoltua. Näin tapahtui esimerkiksi Mona Lisan kohdalla. Kuitenkin monet taiteilijat ja taideteokset ovat tunnettuja jo taiteilijan elinaikana. Esimerkiksi Salvador Dali, Pablo Picasso ja Andy Warhol olivat erittäin menestyneitä taiteilijoita jo elinaikanaan. Andy Warhol esimerkiksi vietti aikaa tunnettujen aikalaistensa kanssa ja inspiroitui pop-kulttuurista.

Helsingin taidemuseot tarjoavat tunnettuja taideteoksia katsojien nähtäville. Taidemuseoilla on omat kokoelmateoksensa, jotka ovat osa pysyvää näyttelyä. Lisäksi museoissa on jatkuvasti uusiutuvia kiertäviä näyttelyitä, joissa on esillä maailmalla tai kotimaassa arvostettuja tunnettuja taideteoksia. Esimerkiksi Picasson näyttely on ollut Helsingin Ateneumissa. Helsingissä on ollutkin useiden maailmankuulujen taiteilijoiden kiertäviä näyttelyjä.

Kuuluisia Taideteoksia – Mikä On Sinun Suosikkisi?

Maailma on täynnä tunnettujen taiteilijoiden kuuluisia teoksia. Kuvataide jakaantuu kymmeniin erilaisiin suuriin tyylisuuntauksiin ja niiden sisällä on jälleen kymmeniä pienempiä alagenrejä. Näistä kaikista genreistä on noussut tunnettuja taideteoksia ihmisten ihailtaviksi. Se mistä toiset pitävät ei miellytä kaikkia. Taide onkin paljon katsojan silmissä ja se koskettaa meitä kaikkia yksilöllisesti.